Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Koszyk pusty
Strona główna » DLA GASTRONOMII » UHT KREMY I SOSY ROŚLINNE » HALTA CUCINA 12 X 1L - śmietanka light do gotowania
CENA ZA OPAK. 12 SZT. 155,40 ZŁ
Promocja PolecamyBAZA DO LODÓW WŁOSKICH SOFT FIOR DI LATTE/ŚMIETANKA 1,4 KG CENA ZA KG  24,90 ZŁ

BAZA DO LODÓW WŁOSKICH SOFT FIOR DI LATTE/ŚMIETANKA 1,4 KG
CENA ZA KG 24,90 ZŁ

43,06 zł37,65 zł brutto34,86 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to 43,06 zł
HALTA CUCINA 12 X 1L - śmietanka light do gotowania CENA ZA OPAK. 12 SZT. 155,40 ZŁHALTA CUCINA 12 X 1L - śmietanka light do gotowania <br />CENA ZA OPAK. 12 SZT. 155,40 ZŁ
HALTA CUCINA 12 X 1L - śmietanka light do gotowania CENA ZA OPAK. 12 SZT. 155,40 ZŁ
HALTA CUCINA 12 X 1L - śmietanka light do gotowania <br />CENA ZA OPAK. 12 SZT. 155,40 ZŁ

HALTA CUCINA 12 X 1L - śmietanka light do gotowania
CENA ZA OPAK. 12 SZT. 155,40 ZŁ

Śmietanka LIGHT (krem na bazie tłuszczów roślinnych UHT) do gotowania i ubijania.

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 30,00 zł

Numer katalogowy: 0723

Kod producenta: 0723

Stan magazynowy:

Kod EAN: 8004172007203

Stan produktu: Nowy

Cena brutto: 167,83 zł

Cena netto: 155,40 zł

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Śmietanka roślinna UHT do gotowania, sosów, makaronów i pizzy | HALTA CUCINA 12 x 1 l
Producent: IPSA S.p.A.



Halta Cucina to wysokiej jakości śmietanka roślinna UHT o pojemności 1 litra, idealna do profesjonalnego użytku gastronomicznego. Produkt stworzony z myślą o kuchniach, które wymagają lekkości, stabilności i uniwersalności. Doskonale nadaje się do przygotowania sosów, makaronów, pizzy, zapiekanek oraz innych dań gorących.
Zawiera mieszankę olejów roślinnych, maślankę i odtłuszczone mleko w proszku, co nadaje jej delikatny smak i kremową konsystencję. Dzięki zawartości emulgatorów i stabilizatorów, Halta Cucina nie warzy się podczas gotowania i nadaje potrawom gładką strukturę. Opakowanie zbiorcze zawiera 12 litrów produktu, idealne dla restauracji, hoteli i firm cateringowych.

ZALETY PRODUKTU:
  • Niska zawartość tłuszczów tłuszczu (25%)
  • Odpowiednia do dań ciepłych i pieczonych
  • Stabilna podczas gotowania
  • Długi termin przydatności dzieki technologii UHT
Dzięki stabilnej konststencji i odporności na wysoką temperaturę, Halta /cucina nie warzy się podczas gotowania, co czyni ją niezawodnym składnikiem w intensywnie działającej kuchni. Sprawdza się wszędzie tam, gdzie klasyczna śmietana byłaby zbyt ciężka lub nietrwała.

ZASTOSOWANIA HALTA CUCINA:
  • Dania z makaronem: sosy śmietanowe (np. carbonara, alfredo), tagliatelle, penne, ravioli z dodatkami, kremowe zapiekanki makaronowe
  • Pizza: baza do sosów śmietanowych na pizzę, dodatek do farszów, zapiekanek pizzowych
  • Sosy i zupy: kremowe zupy (np. z brokułów, pieczarek, dyni), sosy do mięsa, ryb i warzyw, sosy curry, beszamel, serowe
  • Dania pieczone i zapiekanki: lasagne i moussaka, gratin ziemniaczany, warzywa zapiekane w śmietanie
  • Dania śniadaniowe i jajeczne: jajecznica na śmietance, omlety i frittata z dodatkiem Halta Cucina
  • Kuchnia wegetariańska i wegańska (z uwzględnieniem zawartości mleka): idealna do dań bezmięsnych, ale nie wegańska (zawiera mleko i maślankę), lżejsza alternatywa dla tradycyjnej śmietany
  • Zastosowania w gastronomii: restauracje, pizzerie, cateringi, kuchnie hotelowe i bary szybkiej obsługi, przemysł spożywczy i produkcja dań gotowych
SPOSÓB UŻYCIA:
Produkt gotowy do użycia. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3–4 dni.

SKŁAD:
woda, oleje roślinne ze słonecznika sojowego i palmowego (w różnych proporcjach), maślanka i odtłuszczone mleko w proszku,
maltodekstryny, emulgatory (E472e, lecytyna sojowa, E471), zagęszczacze (E412, E410), stabilizator (E339ii)
 
Wartość odżywcza w 100g
energia 1056 KJ / 256kcal
tłuszcz
w tym kwasy nasycone
25,0 g
6,4 g
węglowodany
w tym cukry
5,0 g
4,0 g
błonnik 0,1 g
białko 2,6 g
sól 0,2 g

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Newsletter

 

USTAWIENIA PLIKÓW COOKIES
W celu ulepszenia zawartości naszej strony internetowej oraz dostosowania jej do Państwa osobistych preferencji, wykorzystujemy pliki cookies przechowywane na Państwa urządzeniach. Kontrolę nad plikami cookies można uzyskać poprzez ustawienia przeglądarki internetowej.
Są zawsze włączone, ponieważ umożliwiają podstawowe działanie strony. Są to między innymi pliki cookie pozwalające pamiętać użytkownika w ciągu jednej sesji lub, zależnie od wybranych opcji, z sesji na sesję. Ich zadaniem jest umożliwienie działania koszyka i procesu realizacji zamówienia, a także pomoc w rozwiązywaniu problemów z zabezpieczeniami i w przestrzeganiu przepisów.
Pliki cookie funkcjonalne pomagają nam poprawiać efektywność prowadzonych działań marketingowych oraz dostosowywać je do Twoich potrzeb i preferencji np. poprzez zapamiętanie wszelkich wyborów dokonywanych na stronach.
Pliki analityczne cookie pomagają właścicielowi sklepu zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzi w interakcję ze sklepem, poprzez anonimowe zbieranie i raportowanie informacji. Ten rodzaj cookies pozwala nam mierzyć ilość wizyt i zbierać informacje o źródłach ruchu, dzięki czemu możemy poprawić działanie naszej strony.
Pliki cookie reklamowe służą do promowania niektórych usług, artykułów lub wydarzeń. W tym celu możemy wykorzystywać reklamy, które wyświetlają się w innych serwisach internetowych. Celem jest aby wiadomości reklamowe były bardziej trafne oraz dostosowane do Twoich preferencji. Cookies zapobiegają też ponownemu pojawianiu się tych samych reklam. Reklamy te służą wyłącznie do informowania o prowadzonych działaniach naszego sklepu internetowego.
ZATWIERDZAM
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
USTAWIENIA
ZAAKCEPTUJ TYLKO NIEZBĘDNE
ZGADZAM SIĘ